_MOH

Tegenover de brede dwarsstraat op de winkelstraat staat al jaren het woord HOME op de vensterbank van één van de flatjes. Witte letters in spiegelbeeld.

Woorden als HOME en LOVE in de uitstalling van het raam maken me beetje onrustig, want ik wil iedereen begrijpen. Andere mensen schrijven hier soms THUIS of LIEFS. Ook dat gebeurt.
Ik ben ervan overtuigd, dat er een mensenwereld bestaat, waarin het prettig is de wereld buiten te vertellen dat het binnen warm is en knus. Lees maar, buitenstaander, hierbinnen woont HOME! Pas maar op, LOVE, ik hou van jou. Elk venster is een etalage.

Moeilijker? In de vensterbank het woord HOME, maar dan alleen leesbaar voor de HOME-bewoner. Hierbinnen wil men niet vergeten, dat het daar thuis is.

En er ook zijn ramen vol spaties. Dit betekent niets. Klaar.

Echt onrustbarend is voor mij het woord HOME achter die ruit van dat ene flatje in het winkelgebied.. Het is ooit van binnenuit leesbaar voor het raam geplaatst, waarna de letter E is omgevallen en deze ligt er nu al maanden als underscore naast de letters MOH.
Wat gebeurt daar toch in dat huis, wat denkt het hoofd dat daar woont? Leeft daar een onverschillig, somber iemand, is deze misschien overhaast op wereldreis gegaan.

_MOH.
Er ligt daar een lijk.
Ik denk, dat ik vliegen zie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: